Fitness hysteri

Først i dag vil jeg ta opp noe viktig, det er nemlig en svært økende interesse for Fitness og trening generelt, det er i grunn for så vidt positivt at folk er mer opptatt av trening og kosthold. Men det bærer også med seg andre negative ting som for eksempel et forvrengt syn på hvordan en normal kropp ser ut og hvordan man bør se ut osv. Ungdom nå til dags har et større press på seg å se bra ut noe som har forverret seg med årene. Unge mennesker leser i blader og på nett og gjerne blogger om hvordan man skal få sixpack mage, strammere rompe og brede skuldre, man ser på youtube videoer om folk som forklarer om trening og kosthold mens man viser seg frem selvsagt og hevder de er helt rene å bare har trent hardt og spist riktig. Veldig mange tror på dette og følger deres råd uten å få de samme resultatene, deretter prøver fler og fler steroider for å nå sine idealer. Dette er ikke en sunn trend blitt, snarere tvert imot har det blitt et problem for mange å man må skjønne at de man ser på internett og blogger ikke ser slik ut til enhver tid og at mange bruker ulovlige virkemidler for å komme dit.

Spis, tren og vær glad
Mitt budskap med dette innlegget er at man bør spise normalt, trene normalt å være glad med det. Ja man kan oppnå store resultater med normalt godt kosthold, god og gjennomtenkt trening og treningsglede. Kontinuitet i treningen og kostholdet er det viktigste, trener man jevnt og spiser bra så skal jeg love deg at man får et bedre resultat og en sunnere kropp.

Falsk
Man må begynne å forstå at de kroppene man ser på internett ikke er ekte, joda musklene og kroppene er ekte de men de har ikke oppnådd dette på normal måte. De man ser på supersunne har ofte proppet kroppen full av farlige stoffer for å oppnå et unormalt resultat. Denne artikkelen i VG beskriver akkurat det problemet jeg tar opp, de kroppene man ser på scenen er ikke normale og de er heller ikke oppnådd på normalt vis og både gutter og jenter burde ikke sammenligne seg selv med det man ser på scenen. Selv de som står på scenen ser ikke slik ut ellers i året utenom konkurranse. Fakta er at når de står på scenen er de så uttørket, sultne, tørste og magre at mange besvimer enten på scenen eller bak scenen fordi de har rippet seg mest mulig. Så tenk dere om folkens! Spis, tren og vær glad er mitt motto og det er noe flere burde ta til seg. Livet skal ikke handle om hva folk syns om deg, så lenge du selv er sunn og har glede av treningen så er det ingenting som er bedre enn det, alt med forbehold sier nå jeg å det gjelder også trening og kosthold.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *